Connect with us

Hi, what are you looking for?

Péri Közös Önkormányzati Hivatal
Péri Közös Önkormányzati HivatalPéri Közös Önkormányzati Hivatal

Péri Öveges József Általános Iskola

bga_alap_logo
megvalosult_a_magyar_kormany_tamogatasaval_bga_alap

Múltidéző túra a várak földjén

2019.10.09.

27 diák+ 3 pedagógus

Témanap

A tantestület sokszínűségét és a témanap által nyújtott lehetőségeket kihasználva, élménypedagógiai módszerekkel ötvözve humán, reál, természettudományos, művészeti, sport és idegen nyelvi tanórákon tettük a tanulók számára is megfoghatóvá a nemzeti összetartozás üzenetét.

   1. nap

Megtekintettük Bősön az erőművet, majd Csilizradványon a Kóczán Mór Alapiskolában közös programon vettünk részt az iskola tanulóival, nevelőivel. Megismertük egymás életét, majd sportvetélkedőt tartottunk. .Felkerestük a Kiskárpátokban a szentgyörgyi várat, azután rövid séta következett Pozsony történelmi belvárosában. Megtekintettük a Szent Márton székesegyházat, majd felsétáltunk a várhoz. Következő állomás Dévény volt, ami országunk nyugati határköve volt 1000 éven át, erre egy magánkertben álló kőtábla emlékeztet. Sétát tettünk a hármashatárnál, a Duna-Morva összefolyásánál, ahol az emlékműnél a vasfüggöny áldozatairól is megemlékeztünk. A nap végén megérkeztünk Nyitrára, ahol a szállásunk volt.

  2. nap

Nyitrán megnéztük a Püspökvárat, felidéztük a könyvtárépítő Roskoványi és Esze Tamás emlékét. A Rákóczi emlékévhez kapcsolódóan ellátogattunk a Vág menti Inóc hegyvonulatánál lévő romhoz, a nagytapolcsonyi várhoz, ahol felelevenítettük a szabadságharc történéseit. A nap végén a Zobor tetején álló Gimes vára következett, majd vissszatértünk Nyitrára, a szállásra.

  3. nap

Selmecbányán városnézéssel kezdtük a napot. Megtekintettük az Óvárat, felkapaszkodtunk a Kálváriához, ahonnan gyönyörködhettünk a város pompás panorámájában, majd innen elindultunk haza.

 

Értékelő óra

Élménybeszámolót tartottunk a következő témákról:

– a szlovákiai magyarsággal való személyes találkozás tapasztalatai,

– életük az anyaországon kívül, életmódjuk, tanulmányi lehetőségeik összehasonlítása a hazai viszonyokkal,

– a tanulmányi kirándulás megvalósulásának áttekintése, várlátogatásaink tapasztalata,i

– a program átfogó értékelése.

dav dav dav dav dav dav dav dav dav dav dav dav

Hétfő:

07:00-18:00

Kedd:

07:00-18:00

Szerda:

07:00-18:00

Csütörtök:

07:00-18:00

Péntek:

07:00-18:00

Szombat:

Zárva

Vasárnap:

Zárva

Hírek

ÁLLÁSHIRDETÉS

A Péri Öveges József Általános Iskola munkatársakat-tanítók, testnevelő-keres.                         A foglalkoztatás: határozatlan, 40 órás,

Tovább olvasom »