Főoldal E-mail www.per.hu
Mindszentpuszta, Püspökalap és Pér települések információs oldala.
2021. január 19. kedd, Sára

Galéria

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... utolsó »

Iskolaváró foglalkozás

Közlekedésbiztonsági nap az iskolában

Intézményünk kiemelten figyel tanulóink közlekedésbiztonsági nevelésére, így hagyományainknak megfelelően az idei tanévben is megtartottuk közlekedésbiztonsági napunkat a Győri Rendőrkapitányság Pannonhalmi Rendőrőrs együttműködésével, melyet gyermekeink nagy érdeklődéssel fogadtak.

A foglalkozások keretein belül a gyalogos és a kerékpáros közlekedés alapvető szabályainak elméleti oktatására került sor, a közlekedési ismeretek bővítése, a balesetmentes közlekedés elősegítése érdekében. A közlekedési szabályok megismertetése, felelevenítése mellett hangsúlyos volt a gyakorlatiasság, az, hogy elméleti tudásukat a gyakorlatban is tudják alkalmazni a tanulók, az esetlegesen előforduló veszélyhelyzeteket időben felismerjék.

A rendezvény sikeres lebonyolításában a Győri Rendőrkapitányság Pannonhalmi Rendőrőrs körzeti megbízottja – aki egyben az iskola rendőre is – Szabó Balázs rendőr főtörzsőrmester és Gerendai Sándorné nyugállományú rendőr őrnagy, polgárőr vettek részt.

 

                                                                                                   Szelecz László

                                                                                                        igazgató

"Fújdogál a szél" népdaléneklési verseny

                  

 

Szép teljesítményt nyújtottak iskolánk tanulói február 8-án a Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskolában megrendezett népdalversenyen. Az idén Barsi Ernő emlékére szigetközi csokrokat énekeltek.

Friedmann Csilla 3.o. bronz,

Holbok Vivien 5.o. bronz. és

Timon Laura 5.o. ezüst minősítésben részesült.

Felkészítő tanár: Németh Ildikó

Karácsonyi játszóház

Asztalitenisz Diákolimpia Megyei Döntő Nagycenk

 2019 december 17-én és 18-án Nagycenken rendezték meg az Asztalitenisz Diákolimpia II. és IV. korcsoportos Megyei Döntőjét, ahol iskolánk népes csapattal képviseltette magát. Az első napon a II. korcsoportos lány és fiú csapatunk egyaránt 1. helyezést ért el, így bejutottunk az országos döntőbe. Egyéniben Bors Adrián megyei 3., Juhász Izabella megyei 1. helyezett lett, így ő egyéniben is bejutott az országos megmérettetésre.

A második napon a IV. korcsoportos versenyzők küzdöttek a helyezésekért.  A  fiú csapatunk megyei 3., lány csapatunk megyei 2., helyezett lett. Egyéniben Molnár Liza megyei 2., Nagy Annabella megyei 3., Tóth Barnabás megyei 4. helyezést ért el a nemes, sportszerű küzdelem során.

Gratulálunk a versenyzőknek, a felkészítőknek!

                                                      Szelecz László    

                                                    igazgató

Az iskolában járt a Mikulás

 Köszönjük Pér Község Önkormányzatának és az iskola Diákönkormányzatának az ajándékokat!

Megemlékezés Öveges József születésnapjáról

  Iskolánkban hagyomány, hogy november elején megemlékezünk névadónkról, Öveges Józsefről. A helyi művelődési házban lezajlott rendezvényen Horváth Ervinné munkaközösség vezető köszöntője után Mészáros Péter, az Eötvös Loránd Fizikai Társulat megyei titkára, fizikatanár szórakoztatta látványos, tanulságos kísérletekkel a népes és hálás publikumot. 

 

Határtalanul 2019

 A Péri Öveges József Általános Iskola 7. osztályos tanulói a Határtalanul pályázat keretében 3 napos kiránduláson vettek részt a Felvidéken. Múltidéző túra a várak földjén című programsorozat során jártak a bősi erőműnél, Dévény, Fehérkő, Gímes, Nagytapolcsány várainál. Megismerkedtek Bős, Pozsony, Szentgyörgy, Nyitra, Selmecbánya nevezetességeivel. Megemlékeztek többek között Ady Endréről, Kodály Zoltánról, Mikszáth Kálmánról, a Rákóczi- szabdságharcról. A túrázók köszönik a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatását.

"Megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával".

HAT-19-01-1211 A fordított óra Selmecbányán
HAT-19-01-1211 A fordított óra Selmecbányán

Október 06.

Balatoni tábor 2019

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... utolsó »
Hírlevél
Név:
E-mail cím:
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:


Nem hiszi majd el, miket lopnak Győr-Révfaluban - fotókNem az évszázad bűntényéről beszélünk, de az elgondolkodtató, mi visz arra egyeseket, hogy kiássanak épphogy gyökeret eresztett növényeket éjszaka. Révfaluban ez a kicsinyes lopás többször előfordult az utóbbi időben.Központban a hallgató: nagyívű projekt segíti az oktatás fejlesztését a győri egyetemenA mesterséges intelligencia és a 3D virtuális oktatási terek is szerepet kapnak a Széchenyi István Egyetemen annak érdekében, hogy csökkenjen a főleg műszaki képzésekre Európa-szerte jellemző hallgatói lemorzsolódás. Több mint száz oktató és munkatárs dolgozik az ezt is segítő 1,2 milliárd forint költségvetésű projekten, amelyről kedden tartottak tájékoztatót.A fiatal tartózkodási helye jelenleg ismeretlen.Íme, az Audi, az Italdesign és az Airbus közös személyszállító drónja - fotókA POP.UP Next az Amszterdami Drónhét elnevezésű kiállításon mutatták be kedden.
forrás: kisalfold.hu - A címoldalon