Főoldal E-mail www.per.hu
Mindszentpuszta, Püspökalap és Pér települések információs oldala.
2021. január 23. szombat, Zelma

Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése, VP-7.2.1-7.4.1.2-16

Pér Község Önkormányzata 2018. I. félévében „Külterületi útfelújítás és útkarbantartási gépek beszerzése Pér és Mezőörs községekben” címmel ( VP6-7.2.1-7.4.1.2-16) 119 999 976,- Ft összegű támogatást nyert el.

Projekt adatai:

Kedvezményezett neve: Pér Község Önkormányzata

Konzorciumi partner neve : Mezőörs Község Önkormányzata

Pályázati felhívás neve kódszáma: Külterület helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő-, és munkagépek beszerzése; VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

Projekt címe: Külterületi útfelújítás és útkarbantartási gépek beszerzése Pér és Mezőörs községekben

Szerződött támogatási összeg : 119 999 976,- Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 85 %

A projekt teljes költsége : 157 155 771,- Ft

A projekt megvalósításának kezdete : 2017.06.01.

Projekt fizikai befejezésének várható ideje : 2020.03.20.

Projekt azonosítószáma : 1826613492

A projekt bemutatása:

Pér Község Önkormányzata a pályázat keretében Mezőörs Község Önkormányzatával konzorciumi formában a Pér 07 hrsz.-ú, a Mezőörs 0152 és 0155 hrsz.-ú útszakaszokat újítanak fel , illetve azok karbantartásához szükséges gépeket vásárolnak.

Az útszakaszok a Pért Mindszentpuszta településrésszel összekötő földutak azon részei melyek leginkább felújításra szorulnak.

A Pér 07 hrsz-ú útszakaszon 2x1 sávos aszfalt burkolatú út került kialakításra a meglévő murva építési törmelékes területen.

A teljes tervezési szakaszon 5,5 m szélességben kerül kialakításra az aszfalt burkolat, mellé mindkét oldalra 1,5 m széles padka kerül kialakításra.

A Mezőörs 0152 és 0155 hrsz-ú útszakaszokon a meglévő 1x1 sávos 3,5 m széles földút murvával történő burkolat megerősítése, valamint árok építése történik.

A települések célja, hogy a Pért Mindszentpuszta településrésszel összekötő földúton biztonságosan és problémamentesen lehessen majd közlekedni.

A felújításnak köszönhetően a három település összeköttetése megoldódik, biztonságosabban, gyorsabban, könnyebben le lehet majd jutni Mezőörsről Mindszentpusztán keresztül Pérre, Győr, M1 autópálya irányában, illetve fordítva.

Cél tehát a települések biztonságos úton történő összekötése, illetve Győr irányába történő eljutás egyszerűsítése Mezőörs illetve Mindszentpuszta számára.

A pályázat másik részeként a települések közösen útkarbantartáshoz szükséges eszközöket vásárolnak . A konzorciumnak megfelelően a települések felosztották egymás között az eszközöket, melyeket közösen fognak majd használni.

Pér Község Önkormányzata által beszerzésre kerül egy árokásó berendezés, mellyel az út melletti árkok növényzettől, földtől való megtisztítására kerül majd sor. Mezőörs Község Önkormányzata erőgépet, hozzá kapcsolódó grédert, homlokrakodót, szárzúzót, ágaprítót, felfüggesztést, illetve tolólapot és sószórót vásárol.

A beszerezni kívánt erő -, és munkagépekkel a felújított útszakaszok karbantartása is megoldott lesz.

A pályázat során eredményes közbeszerzési eljárás során kiválasztásra került a kivitelező. Pér és Mezőörs Községek Önkormányzata 2019. július 3-án megkötötte a Pér 07 hrsz.-ú, a Mezőörs 0152 és 0155 hrsz.-ú útszakaszok felújítására vonatkozó kivitelezési szerződést a nyertes Pol-Inert Kft-vel. A kivitelező részére a munkaterület 2019. július 12-én átadásra került, megkezdődtek a kivitelezési munkálatok.Hírlevél
Név:
E-mail cím:
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:


Nem hiszi majd el, miket lopnak Győr-Révfaluban - fotókNem az évszázad bűntényéről beszélünk, de az elgondolkodtató, mi visz arra egyeseket, hogy kiássanak épphogy gyökeret eresztett növényeket éjszaka. Révfaluban ez a kicsinyes lopás többször előfordult az utóbbi időben.Központban a hallgató: nagyívű projekt segíti az oktatás fejlesztését a győri egyetemenA mesterséges intelligencia és a 3D virtuális oktatási terek is szerepet kapnak a Széchenyi István Egyetemen annak érdekében, hogy csökkenjen a főleg műszaki képzésekre Európa-szerte jellemző hallgatói lemorzsolódás. Több mint száz oktató és munkatárs dolgozik az ezt is segítő 1,2 milliárd forint költségvetésű projekten, amelyről kedden tartottak tájékoztatót.A fiatal tartózkodási helye jelenleg ismeretlen.Íme, az Audi, az Italdesign és az Airbus közös személyszállító drónja - fotókA POP.UP Next az Amszterdami Drónhét elnevezésű kiállításon mutatták be kedden.
forrás: kisalfold.hu - A címoldalon