Főoldal E-mail www.per.hu
Mindszentpuszta, Püspökalap és Pér települések információs oldala.
2018. október 21. vasárnap, Orsolya

Kerékpáros nap Péren beszámoló 2018-09-08

 Beszámoló a Kerékpáros szemléletformáló rendezvényről

Pályázat száma: TOP-3.1.1-15-GM1-2016-00012
Fenntartható közlekedésfejlesztés Pér községben
Kedvezményezett: Pér Község Önkormányzata


Rendezvény neve: Kerékpáros szemléletformáló rendezvényről
Időpont: 2018. szeptember 8.

A fenn nevezett rendezvény célja az volt, hogy bemutassuk a kerékpárutat, felhívjuk a figyelmet az egészséges életmódra, sportolásra, a természetkímélő közlekedésre.
A majdnem két km hosszú kerékpárút szakasz csak egy része annak a kezdeményezésnek, amely a környékbeli településeket kötné össze egy biztonságos hálózattal. A kerékpárút mentén pihenőhelyek kerültek kialakításra, ahol a kerékpárokat tárolóba lehet állítani, és közben a padokon ülve élvezhető a Vezseny-ér csobogása.
A reggeli megnyitó ünnepség után a díszvendégek, köztük Németh Zoltán úr, a megyei közgyűlés elnöke, Herold Ádám Polgármester Úr, a Jegyző asszony, a képviselő-testületi tagok mind kerékpárra ültek és végigtekertek az elkészült útszakaszon. (1-3 kép)
A vendégek után a gyerekek is birtokba vették a kerékpárutat, azóta pedig nap, mint nap használatban van. Közkedvelt helyévé vált a településnek, mondhatni, olyan lett, mint egy korzó. A gyerekek biztonságosan elkerülhetik a 81-es főutat, könnyebben, akár szülői felügyelet nélkül is tudnak közlekedni a kerékpárútnak köszönhetően.
Ezt követően kezdetét vették a programpontok:
Kerékpárút menti szórakoztató programok várták a kicsiket: ugrálóvár, mini dodgem, arcfestés, hennafestés, lufibohóc, játszóház. A kicsit nagyobbak részt vehettek a World Jumping Fitness bemelegítő óráin. Az általános iskolás kalózok megindultak a Vezseny-ér partján, hogy felfedezzék a települést. A többiek a rendőrség által felállított akadálypályát igyekeztek meghódítani. Közben elméleti és gyakorlati tudást is szerezhettek a Rendőrség közreműködésével. Eközben folyt a verseny az iskolában a pingpong asztalok körül, a lőtéren a lövészverseny. Elkészültek a rajzok is a biciklikről és tulajdonosaikról „Én és a biciklim” címmel, közben a Kultúrházban kerékpár történeti kiállítással vártuk az érdeklődőket amíg a bográcsokban készült az ebéd.
Aki a településsel akart megismerkedni, annak is jutott lehetőség a kerékpáros felfedező túrán megnézni a látványosságokat: Péri dédi nádikója, Péri csárda, Katolikus templom és kálvária, Református templom, Kultúrház. Megtaláltuk Pér legrégibb kerékpárját is, amely közel 80 éves.
Aki ügyesen töltötte ki a Bringa-kvízt, annak jutalom járt. A „Bringa doki” segítségével pedig a kerékpárok biztonságosan közlekedhettek a településen.
A délután folyamán zenés-táncos mulatsággal ünnepeltünk: bűvészműsorral, a Zabszalma zenekarral, Bihari Gellérttel, aki ékesszólásával nevettette meg a közönséget. Késő délután pedig a Meztelen diplomaták és a Zaporozsec zenekarok segítségével kerékpározhattunk el a zene világába.
Este zsíros kenyérrel vártuk a vendégeket az eszem-iszom, dínom-dánom keretében.
Nagyon jó hangulatú, kellemes kerékpáros nap valósult meg a település lakosainak összefogásából.Hírlevél
Név:
E-mail cím:
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:


Eddig nem látott táblákat helyezett ki az osztrák állam a kishatárokhoz Sopronnál isA Soproni járásban több út mellé is került ilyen, s nem csak az ingázók lepődtek meg.Idegenben győzött az Újpest és a Vidi.Rövidebb napos időszakok mellett, egyre kevesebb helyen valószínű csapadék.Ön tudja, melyik Magyarország legkisebb városa?A településnek mindössze 1060 lakosa van a legutóbbi népszámlálás adatai szerint.
forrás: kisalfold.hu - A címoldalon