Főoldal E-mail www.per.hu
Mindszentpuszta, Püspökalap és Pér települések információs oldala.
2019. szeptember 16. hétfő, Edit

Kerékpáros nap Péren beszámoló 2018-09-08

 Beszámoló a Kerékpáros szemléletformáló rendezvényről

Pályázat száma: TOP-3.1.1-15-GM1-2016-00012
Fenntartható közlekedésfejlesztés Pér községben
Kedvezményezett: Pér Község Önkormányzata


Rendezvény neve: Kerékpáros szemléletformáló rendezvényről
Időpont: 2018. szeptember 8.

A fenn nevezett rendezvény célja az volt, hogy bemutassuk a kerékpárutat, felhívjuk a figyelmet az egészséges életmódra, sportolásra, a természetkímélő közlekedésre.
A majdnem két km hosszú kerékpárút szakasz csak egy része annak a kezdeményezésnek, amely a környékbeli településeket kötné össze egy biztonságos hálózattal. A kerékpárút mentén pihenőhelyek kerültek kialakításra, ahol a kerékpárokat tárolóba lehet állítani, és közben a padokon ülve élvezhető a Vezseny-ér csobogása.
A reggeli megnyitó ünnepség után a díszvendégek, köztük Németh Zoltán úr, a megyei közgyűlés elnöke, Herold Ádám Polgármester Úr, a Jegyző asszony, a képviselő-testületi tagok mind kerékpárra ültek és végigtekertek az elkészült útszakaszon. (1-3 kép)
A vendégek után a gyerekek is birtokba vették a kerékpárutat, azóta pedig nap, mint nap használatban van. Közkedvelt helyévé vált a településnek, mondhatni, olyan lett, mint egy korzó. A gyerekek biztonságosan elkerülhetik a 81-es főutat, könnyebben, akár szülői felügyelet nélkül is tudnak közlekedni a kerékpárútnak köszönhetően.
Ezt követően kezdetét vették a programpontok:
Kerékpárút menti szórakoztató programok várták a kicsiket: ugrálóvár, mini dodgem, arcfestés, hennafestés, lufibohóc, játszóház. A kicsit nagyobbak részt vehettek a World Jumping Fitness bemelegítő óráin. Az általános iskolás kalózok megindultak a Vezseny-ér partján, hogy felfedezzék a települést. A többiek a rendőrség által felállított akadálypályát igyekeztek meghódítani. Közben elméleti és gyakorlati tudást is szerezhettek a Rendőrség közreműködésével. Eközben folyt a verseny az iskolában a pingpong asztalok körül, a lőtéren a lövészverseny. Elkészültek a rajzok is a biciklikről és tulajdonosaikról „Én és a biciklim” címmel, közben a Kultúrházban kerékpár történeti kiállítással vártuk az érdeklődőket amíg a bográcsokban készült az ebéd.
Aki a településsel akart megismerkedni, annak is jutott lehetőség a kerékpáros felfedező túrán megnézni a látványosságokat: Péri dédi nádikója, Péri csárda, Katolikus templom és kálvária, Református templom, Kultúrház. Megtaláltuk Pér legrégibb kerékpárját is, amely közel 80 éves.
Aki ügyesen töltötte ki a Bringa-kvízt, annak jutalom járt. A „Bringa doki” segítségével pedig a kerékpárok biztonságosan közlekedhettek a településen.
A délután folyamán zenés-táncos mulatsággal ünnepeltünk: bűvészműsorral, a Zabszalma zenekarral, Bihari Gellérttel, aki ékesszólásával nevettette meg a közönséget. Késő délután pedig a Meztelen diplomaták és a Zaporozsec zenekarok segítségével kerékpározhattunk el a zene világába.
Este zsíros kenyérrel vártuk a vendégeket az eszem-iszom, dínom-dánom keretében.
Nagyon jó hangulatú, kellemes kerékpáros nap valósult meg a település lakosainak összefogásából.Hírlevél
Név:
E-mail cím:
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:


Nem hiszi majd el, miket lopnak Győr-Révfaluban - fotókNem az évszázad bűntényéről beszélünk, de az elgondolkodtató, mi visz arra egyeseket, hogy kiássanak épphogy gyökeret eresztett növényeket éjszaka. Révfaluban ez a kicsinyes lopás többször előfordult az utóbbi időben.Központban a hallgató: nagyívű projekt segíti az oktatás fejlesztését a győri egyetemenA mesterséges intelligencia és a 3D virtuális oktatási terek is szerepet kapnak a Széchenyi István Egyetemen annak érdekében, hogy csökkenjen a főleg műszaki képzésekre Európa-szerte jellemző hallgatói lemorzsolódás. Több mint száz oktató és munkatárs dolgozik az ezt is segítő 1,2 milliárd forint költségvetésű projekten, amelyről kedden tartottak tájékoztatót.A fiatal tartózkodási helye jelenleg ismeretlen.Íme, az Audi, az Italdesign és az Airbus közös személyszállító drónja - fotókA POP.UP Next az Amszterdami Drónhét elnevezésű kiállításon mutatták be kedden.
forrás: kisalfold.hu - A címoldalon