Főoldal E-mail www.per.hu
Mindszentpuszta, Püspökalap és Pér települések információs oldala.
2020. augusztus 11. kedd, Zsuzsanna

Nevelőmunka

Nevelőmunkánkban nagy hangsúlyt kap a stabil értéktudat kialakítása, a konfliktustűrési, konfliktuskezelési, konfliktusmegoldási technikák, az alapvető illemszabályok, viselkedési normák elsajátítása, a szociális képességek fejlesztése, a környezetvédelmi ismeretek bővítése, az egészséges életmódra nevelés, az erkölcsi tulajdonságok formálása. Mindezt 1-8. osztályig helyileg kialakított rendszerben tanítjuk.

Fontosnak tartjuk a felelősségteljes állampolgárrá váláshoz szükséges képességek kialakítását, a vélemény-nyilvánítás megtanítását.

Kidolgoztuk iskolánk egészségnevelési, illetve környezetnevelési programját, amelynek megvalósítása folyamatos.

Fontosnak tartjuk az iskola közösségeinek fejlesztését, az iskola hagyományainak ápolását, bővítését, az iskola egyéni arculatának kialakítását. Minden tanulónak egységes, emblémával ellátott pólója, az ünnepi viselethez nyakkendője van.

Nevelőmunkánk lényeges elemének, eszközének tekintjük, hogy számos lehetőséget biztosítsunk a szabadidő hasznos eltöltésére. Működnek a különböző szakkörök,  a számítástechnika, a német, az angol, a mazsorett és a tárgyalkotó szakkör. A 8. osztályosoknak külön felvételi előkészítőként matematika, magyar szakkört indítottunk. Az 1-5. osztályosok néptáncot tanulhatnak az Etalon művészeti iskola segítségével.

Nagy népszerűségnek örvend az énekkar. Sportolási lehetőséget az iskolai sportkör biztosítja, ahol kiemelt sportágként az asztalitenisz és a labdarúgás szerepel.

Rendszeresen szervezünk színházlátogatást, tanulmányi kirándulást, a gyerekek változatos osztályprogramokon vehetnek részt.

Nyáron táborozni visszük a gyerekeket. Az úszni nem tudó tanulókat igény szerint, minden évben úszótanfolyamra visszük.

Évenként visszatérő programunk az Öveges-napok, az Ifjú Fizikusok Találkozója. A megyei versenyt a kezdetektől fogva a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola Fizika Tanszéke támogatja. A megrendezés költségeit az Önkormányzat és a Megyei Közoktatási Közalapítvány pályázata biztosítja.

Tavasszal tartjuk 3 iskola részvételével a tanulásban akadályozottak sportversenyét.

A diákönkormányzat havonta rendez szórakoztató programokat a gyerekek kívánsága szerint, illetve szervezünk iskolai vetélkedőket, tantárgyi napokat.Hírlevél
Név:
E-mail cím:
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:


Nem hiszi majd el, miket lopnak Győr-Révfaluban - fotókNem az évszázad bűntényéről beszélünk, de az elgondolkodtató, mi visz arra egyeseket, hogy kiássanak épphogy gyökeret eresztett növényeket éjszaka. Révfaluban ez a kicsinyes lopás többször előfordult az utóbbi időben.Központban a hallgató: nagyívű projekt segíti az oktatás fejlesztését a győri egyetemenA mesterséges intelligencia és a 3D virtuális oktatási terek is szerepet kapnak a Széchenyi István Egyetemen annak érdekében, hogy csökkenjen a főleg műszaki képzésekre Európa-szerte jellemző hallgatói lemorzsolódás. Több mint száz oktató és munkatárs dolgozik az ezt is segítő 1,2 milliárd forint költségvetésű projekten, amelyről kedden tartottak tájékoztatót.A fiatal tartózkodási helye jelenleg ismeretlen.Íme, az Audi, az Italdesign és az Airbus közös személyszállító drónja - fotókA POP.UP Next az Amszterdami Drónhét elnevezésű kiállításon mutatták be kedden.
forrás: kisalfold.hu - A címoldalon