Főoldal E-mail www.per.hu
Mindszentpuszta, Püspökalap és Pér települések információs oldala.
2021. január 23. szombat, Zelma

Vadvirág Óvoda Pér

Cím: 9099 Pér, Szent Imre u. 11.

Tel: 96/476-071
E-mail: ovoda@per.hu
Óvodavezető: Cseténé Merkó Zsuzsanna
OM 030399Kedves Látogató!

 

Szeretettel köszöntöm a péri Vadvirág Óvoda honlapján!

 

Intézményünk Pér fő utcájában található. Három csoportjában 75 férőhely áll rendelkezésre a gyermekek befogadására. Jelenleg 84 kisgyermek jár hozzánk.
Csoportszobáink tágasak, világosak, az elmúlt időszakban jelentős változásokon mentek át a szülők és a település összefogásának, valamint pályázatokon való részvételnek köszönhetően. Bútoraink megújultak, kicserélődtek.
A mindennapok hangulatát igyekszünk úgy alakítani, hogy azok meleg, barátságos, családias légkört teremtsenek gyermekeinknek, melyben jól érzik magukat az óvodába lépéstől az iskoláskor kezdetéig.
Óvodánk udvara a környezeti nevelés mellett a gyermekek biztonságát, egészségét és kényelmét szolgálja, valamint kellő mozgáslehetőséget nyújt számukra. A tágas, napsütötte játszóterület mellett lombos fák biztosítanak a nyári melegben kellemes árnyékot a szabadban való játékhoz. A kerti padok, asztalok lehetővé teszik a szabad levegőn történő étkezést, rajzolgatást, tervszerű foglalkozások tartását, pihenést. Gondozott virágos kertünk barátságos hangulatot kölcsönöz az épületnek.


A Szülői Munkaközösség minden évben nagyon sikeres jótékonysági bált szervez. A nyár folyamán került sor az óvodaudvar játéklehetőségeinek bővítésére, amit szintén a szülők összefogásának köszönhetünk. Ezúton is köszönetünket fejezzük ki érte!


Óvodásaink életét úgy szervezzük, hogy napjaik derűs, nyugodt, szeretetteljes légkörben teljenek, ahol minél több időt tölthetnek a szabad levegőn.
Nevelési programunk célkitűzéseit az Óvodai Nevelés Országos Alapprogramja mentén, a Nevelés a művészetek eszközeivel Óvodai Program felhasználásával, de főképp a helyi sajátosságokra, lehetőségekre és tapasztalatokra építve fogalmaztuk meg.
Óvodai nevelésünk célja: a családdal együtt, a gyermek sokoldalú fejlődését, a gyermeki személyiség kibontakoztatását elősegíteni, az eltérő életkori sajátosságok, az egyéni fejlődési ütem figyelembevételével. Szeretnénk, hogy gyermekeink óvodáskor végére elérjék az iskolai élet megkezdéséhez szükséges fejlettségi szintet, hogy minél zökkenőmentesebben kezdhessék meg az iskolai életet. A gyermekek fejlődését szakképzett óvodapedagógus kollégák, valamint utazó logopédus, gyógypedagógus segíti.
Kiemelt feladatunknak tekintjük az egyéni képességfejlesztést, a részképességek megerősítését, kibontakoztatását. Céljainkat, feladatainkat kellő eredménnyel csak akkor tudjuk elérni, ha a megfelelő ismeretekkel rendelkezünk a gyermek családi hátterével kapcsolatban. Az őszinte, jó kapcsolat kialakítását a szülővel nagyon fontosnak tartjuk annak érdekében, hogy kellő bizalom alakulhasson ki az együttneveléshez. A bizalmas kapcsolatban megismerhetjük a gyermek egyéni jellemzőit, mely elengedhetetlen feltétele a hatékony nevelésnek.


Az óvodába történő beíratás előtt szervezünk: „Oviváró” délelőttöket. Ezen alkalmakkal bepillantást nyújtunk óvodai életünkbe. Azon gyermekeket, valamint szüleiket várjuk e délelőttökre, akik meg szeretnék ismerni óvodánkat, mert ide szeretnék beíratni gyermekeiket.
A beszoktatás az édesanyával történik, ami kiváló alkalom, hogy a szülő még jobban megismerje óvodánk életét, szokásait, ezáltal iránymutatást kapjon gyermeke neveléséhez.

 

  „A jó óvoda az, ahol nyugalom van,
   de nem csend és fegyelem….
   A jó óvoda természetes
   emberi kapcsolatokat ajánl! 
                               
Hűvös Éva

 

Az óvoda dolgozóinak legfőbb feladata olyan védett helyet kialakítani a gyermekek számára ahol otthonosan érzik magukat boldogok és mosolygósak.
 

A szülők a legféltettebb kincsüket gyermekeiket bízzák ránk, így a kisgyermekek életében meghatározó szerepe van az óvónő személyiségének. Az a feladatunk, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott légkört teremtsünk és a legjobb képességeiket hozzuk ki belőlük.
 

-Meggyőződésem, hogy a gyermekekhez való út az ő szintjükre való leereszkedés ,hogy onnan őket fel tudjuk emelni az iskolaérettség szintjére. Minden gyermek egyedüli és megismételhetetlen fejlődő személyiség.
 

    „Engem ne emeljen magasba senki, 
     ha nem tud addig tartani míg tényleg megnövök.
     Guggoljon ide mellém, ki nem csak hallani de érteni is akar
     hogy közel legyen a szívdobogásunk.”
                                                   Birtalan Ferenc

Óvodásainknak már a legkisebb kortól igyekszünk olyan programokat biztosítani, amellyel korosztályukhoz igazodva kivehetik részüket az óvodai élet szórakoztató mindennapjaiból. Zenei programokat, utazó bábszínházi előadásokat kínálunk már a legkisebbek számára is. A nagyobbak néptánc és játékos angol nyelvi ráhangoló foglalkozásokon vehetnek részt. Évszaktúrát szervezünk évente két alkalommal az egész gyereksereg számára minden évben más helyszínnel.
 

További programjaink, családi rendezvényeink, ünnepeink: Mihály-napi vásár, játszóház a Gyermekjóléti Szolgálat részvételével, adventi barkácsdélután, Mikulás, Karácsony-várás, Farsang, Húsvét, Tavasztündér-avatás, Anyák Napja, iskolába indulók ballagása, évzáró gyermeknap, kirándulások…


Aktuális híreinkről, programjainkról honlapunkon tájékozódhatnak!

 

                                                                                        Cseténé Merkó Zsuzsanna
                                                                                                     óvodavezető

 


Óvoda fenntartói közlemény


Aktualitások


Felvételt nyert gyermekek névsora 2017/2018


Adó1%


Óvodai programok havi lebontása


Karácsonyi videóKapcsolódó anyagok:

Galéria:
Letölthető dokumentumok:
Vadvirág Óvoda Házirendje:
Vadvirág Óvoda Pedagógiai Programja:
Hírlevél
Név:
E-mail cím:
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:


Nem hiszi majd el, miket lopnak Győr-Révfaluban - fotókNem az évszázad bűntényéről beszélünk, de az elgondolkodtató, mi visz arra egyeseket, hogy kiássanak épphogy gyökeret eresztett növényeket éjszaka. Révfaluban ez a kicsinyes lopás többször előfordult az utóbbi időben.Központban a hallgató: nagyívű projekt segíti az oktatás fejlesztését a győri egyetemenA mesterséges intelligencia és a 3D virtuális oktatási terek is szerepet kapnak a Széchenyi István Egyetemen annak érdekében, hogy csökkenjen a főleg műszaki képzésekre Európa-szerte jellemző hallgatói lemorzsolódás. Több mint száz oktató és munkatárs dolgozik az ezt is segítő 1,2 milliárd forint költségvetésű projekten, amelyről kedden tartottak tájékoztatót.A fiatal tartózkodási helye jelenleg ismeretlen.Íme, az Audi, az Italdesign és az Airbus közös személyszállító drónja - fotókA POP.UP Next az Amszterdami Drónhét elnevezésű kiállításon mutatták be kedden.
forrás: kisalfold.hu - A címoldalon