Főoldal E-mail www.per.hu
Mindszentpuszta, Püspökalap és Pér települések információs oldala.
2020. október 26. hétfő, Dömötör

Galéria

Sikeres néptáncosaink

A győri Rába Néptáncegyüttes Rábca utánpótlás csapatának egy része 2015. március 11-és 12-én részt vett a II. Soproni Országos Szóló Néptáncversenyen a GYIK Rendezvényház szervezésében.


A verseny célja: az alapfokú művészetoktatási inténzmények néptánc tanszakán és a néptáncegyüttesekben folyó nevelő-oktató munka színvonalának tehetséggondozó
tevékenységének bemutatása, értékelése.
Az orságos táncversenyen szabadon választott (györgyfalvi )és kötelező (csárdás) táncokat mutattak be a gyermekek.
A Rábcás gyermekek közül 3 lány és 3 fiú kapott díjat, köztük volt a péri Zsumbera Olivér, Török Patrik, és Orbán Regina.

 

A díjazottak indulhatnak a  Regionális Válogatón, mely április 9-én lesz Győrben, és eredményes szereplés után az V. Országos Néptáncversenyen, amely Kaposváron kerül megrendezésre május 15-16-án.

 

A gyerekek a Rábca néptáncegyüttesben heti kétszer próbálnak, verseny előtt heti négy próba is van, valamikor hétvégén is reggel 9-től du 3-ig táncolnak. 

 

Felléptek már Békéscsabán, Szekszárdon, Bükkön valamint Lengyelországban is voltak nyáron.

 

Gratulálunk a szép eredményhez!
Hírlevél
Név:
E-mail cím:
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:


Nem hiszi majd el, miket lopnak Győr-Révfaluban - fotókNem az évszázad bűntényéről beszélünk, de az elgondolkodtató, mi visz arra egyeseket, hogy kiássanak épphogy gyökeret eresztett növényeket éjszaka. Révfaluban ez a kicsinyes lopás többször előfordult az utóbbi időben.Központban a hallgató: nagyívű projekt segíti az oktatás fejlesztését a győri egyetemenA mesterséges intelligencia és a 3D virtuális oktatási terek is szerepet kapnak a Széchenyi István Egyetemen annak érdekében, hogy csökkenjen a főleg műszaki képzésekre Európa-szerte jellemző hallgatói lemorzsolódás. Több mint száz oktató és munkatárs dolgozik az ezt is segítő 1,2 milliárd forint költségvetésű projekten, amelyről kedden tartottak tájékoztatót.A fiatal tartózkodási helye jelenleg ismeretlen.Íme, az Audi, az Italdesign és az Airbus közös személyszállító drónja - fotókA POP.UP Next az Amszterdami Drónhét elnevezésű kiállításon mutatták be kedden.
forrás: kisalfold.hu - A címoldalon