Főoldal E-mail www.per.hu
Mindszentpuszta, Püspökalap és Pér települések információs oldala.
2021. január 16. szombat, Gusztáv

Péri Örökifjak Nyugdíjasklub

A nyugdíjas Klub napjai

 

A klub 1999. január 7-én alakult. Neve: Örökifjak Nyugdíjas klub.

A klub szeptembertől májusig tart összejövetelt. A tagok igénye szerint különböző csoportok alakulnak minden elfogadott témára (villámkérdések, vetélkedők, stb.).
Havonta egyszer ünnepélyes keretek között köszöntjük azokat, akik névnapjukat az adott hónapban ünneplik. Az ünnepeltek süteményekkel, különböző italokkal kedveskednek a jelenlévőknek.
Minden évben több kirándulás is szerepel programunkban. Az elmúlt nyolc évben szebbnél szebb helyeket kerestünk fel. Kámai alborétum, Bükkfürdő, Sárvár, Szombathely, Ópusztaszer, Szeged, Székesfehérvár, Keszthely, Sopron, Fertőrákos, Veszprém, Zirc, Pannonhalma, pápai élményfürdő, Bécs, Pozsony.
Hat klubtagunk a Pannon Nyugdíjas Szövetség szervezésében egy csodálatos hetet töltött el a Tátrai hegyeknél. Többször voltunk a győri és a pápai élményfürdőben is. Kétnapos kiránduláson megtekintettük Pécs város nevezetességeit, a Villányi borpincéket és a Harkányi termálfürdőt.
Maradandó élményt jelentett amikor közösen megtekintettük klubtagunk, Ács Gyuláné értékes régiség gyűjteményét.

A töltéstavai nyugdíjas klubbal tartunk szorosabb kapcsolatot. Tavasszal vendégül látjuk őket, ősszel pedig ők fogadnak bennünket. A programban szerepel egymás köszöntése, közelebbi megismerése hangulatos műsorok, beszélgetések mellett.

Vállalkoztunk az iskola és az óvoda munkájának segítésére. 2003 óta minden évben szervezünk jótékonysági teadélutánt. Ennek bevételét átadjuk egyik évben az iskolának, másik évben az óvodának, amely összege 60-70 ezer forint. A szervezésnél minden tagunk vállalja, hogy 3 X 200 Ft értékű jegyet megfizet vagy elad a falu lakóinak. Sokan ezt a tervet nagyon túlteljesítik. A rendezvényre a tagok süteményeket hoznak a tea mellé. Emellett értékes tárgyakat is hoznak, melyből tombolát rendezünk.   

                         

Vállaltuk, hogy a péri reptéren a Vitorlázó- és Műrepülő Világbajnokság előkészítő munkálatainál segítünk az ajándékok csomagolásában.
A helyi művelődési ház kertjébe virágpalántákat ültettünk, melyek nagy része Németh János klubtagnak köszönhető. Ő felügyelte az ültetés szakszerűségét is.
A tagságot érdeklő témákhoz rendszeresen meghívunk szakelőadót.
Eddig öt klubtagunk vett részt a Pannon Nyugdíjas szövetség által szervezett "Nagyi-net2" számítógépes tanfolyamon.
Rendszeresen ismétlődő programunk márciusban a nőnap, novemberben pedig az idősek napja. A nőnapot minden évben a Fehér Akác Étteremben ünnepeljük vacsora és zenés műsorok mellett. Az idősek napját novemberben műsorral ünnepeljük meg. A műsorokban szerepelnek az óvoda, az iskola tanulói, meghívott neves győri színészek. Ezen alkalommal köszöntjük a klub legidősebb tagját. Erre az ünnepi alkalomra meghívót kapnak akik egész évben rendszeresen támogatnak bennünket. Ekkor köszönjük meg támogatóinknak mind azt, amit tőlük kaptunk.

Ígéretet tettünk, hogy jótékonysági teadélutánokat továbbra is megszervezzük, társadalmi feladatokat továbbra is vállalunk, az adományozók munkáját továbbra is segítjük.
Szeretettel várunk új belépő klubtagokat, akiket a társadalmi élet, a szórakozás, és a közéleti tevékenység érdekel.
Tevékenységünket összefoglalva, így telnek napjaink több, mint nyolc éve...

Pér, 2008. január

Tóth Gézáné
Klub vezető

Pongrácz Ferenc
Klub tag

                                                                      Hírlevél
Név:
E-mail cím:
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:


Nem hiszi majd el, miket lopnak Győr-Révfaluban - fotókNem az évszázad bűntényéről beszélünk, de az elgondolkodtató, mi visz arra egyeseket, hogy kiássanak épphogy gyökeret eresztett növényeket éjszaka. Révfaluban ez a kicsinyes lopás többször előfordult az utóbbi időben.Központban a hallgató: nagyívű projekt segíti az oktatás fejlesztését a győri egyetemenA mesterséges intelligencia és a 3D virtuális oktatási terek is szerepet kapnak a Széchenyi István Egyetemen annak érdekében, hogy csökkenjen a főleg műszaki képzésekre Európa-szerte jellemző hallgatói lemorzsolódás. Több mint száz oktató és munkatárs dolgozik az ezt is segítő 1,2 milliárd forint költségvetésű projekten, amelyről kedden tartottak tájékoztatót.A fiatal tartózkodási helye jelenleg ismeretlen.Íme, az Audi, az Italdesign és az Airbus közös személyszállító drónja - fotókA POP.UP Next az Amszterdami Drónhét elnevezésű kiállításon mutatták be kedden.
forrás: kisalfold.hu - A címoldalon