Főoldal E-mail www.per.hu
Mindszentpuszta, Püspökalap és Pér települések információs oldala.
2021. január 28. csütörtök, Károly

Tájékoztatás az idősek védelmében tett intézkedésekről

Járványveszély csökkentése miatti intézkedések az idősek védelmében

 

Jelen járványügyi helyzetben különösen fontos, hogy figyeljünk és segítsük az időseket, a betegeket, mivel ez a korosztály a legveszélyeztetettebb a koronavírus fertőzés kapcsán.

 

Felhívjuk az idősek figyelmét arra, hogy kerüljék a zárt tereket, lehetőleg a tömegközlekedést is, ne érintkezzenek lázas beteggel vagy olyan emberrel, aki fertőzött területről érkezett haza. Kerüljék a csoportosulásokat.

 

Kiemelt figyelmet fordítunk az idősek védelmére, tájékoztatására, és felkészültünk arra, hogy az önkormányzat segítse őket.

 

Kérjük, foduljanak bizalommal az Önkormányzathoz az alábbi telefonszámok valamelyikén, akár tájékoztatásra, akár segtségnyújtásra van szükségük (gyógyszerbeszerzés, bevásárlás, mentő hívás stb.), vagy ha esetlegesen bajba jutottak:

 

                                 Önkormányzat:   06-96/559-230

                                 Polgármester:     06-20/288-6802

                                 Családsegítés:    06-20/940-6388

 

További jó tanácsok:

  • Ne bízzanak meg a váratlanul telefonon vagy személyesen jelentkező idegenekben!
  • Ha gyanús telefonhívást kapnak, haladéktalanul vegyék fel a kapcsolatot velünk, vagy hozzátartozójukkal, mert ezzel tudják ellenőrzni a hívás valódiságtartalmát!
  • Soha ne adjanak át pénzt vagy más értéket idegenek számára, idegeneket ne engedjenek be a lakásba!
  • Ne beszéljenek idegenek előtt, nyilvános helyen magánügyeikről, ezeket az információkat a bűnelkövetők felhasználhatják!
  • Gyanús idegenek látogatása esetén jegyezzék meg személyleírásukat, gépjárművük rendszámát próbálják felírni és keressenek bennünket!
  • Bűncselekmény gyanúja esetén haladéktalanul értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 112-es segélykérő számon!

Vigyázzunk egymásra!

 

Pér, 2020. március 23.

 

Tisztelettel:

 

Biliczki József

polgármesterLetölthető dokumentumok:
Hírlevél
Név:
E-mail cím:
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:


Nem hiszi majd el, miket lopnak Győr-Révfaluban - fotókNem az évszázad bűntényéről beszélünk, de az elgondolkodtató, mi visz arra egyeseket, hogy kiássanak épphogy gyökeret eresztett növényeket éjszaka. Révfaluban ez a kicsinyes lopás többször előfordult az utóbbi időben.Központban a hallgató: nagyívű projekt segíti az oktatás fejlesztését a győri egyetemenA mesterséges intelligencia és a 3D virtuális oktatási terek is szerepet kapnak a Széchenyi István Egyetemen annak érdekében, hogy csökkenjen a főleg műszaki képzésekre Európa-szerte jellemző hallgatói lemorzsolódás. Több mint száz oktató és munkatárs dolgozik az ezt is segítő 1,2 milliárd forint költségvetésű projekten, amelyről kedden tartottak tájékoztatót.A fiatal tartózkodási helye jelenleg ismeretlen.Íme, az Audi, az Italdesign és az Airbus közös személyszállító drónja - fotókA POP.UP Next az Amszterdami Drónhét elnevezésű kiállításon mutatták be kedden.
forrás: kisalfold.hu - A címoldalon