Főoldal E-mail www.per.hu
Mindszentpuszta, Püspökalap és Pér települések információs oldala.
2019. szeptember 16. hétfő, Edit

Galéria

Pér-Anglia -Wales

Az őszi szünetben egy hétnapos utazáson vettünk részt. A Csalagúton keltünk át Angliába. Meglátogattuk Stonhenge és Avebury rejtélyes kőoszlopait. Walesi családoknál szálltunk meg Cardiffban. Jártunk az angol sajt őshazájában Cheddarben, a világörökség részét képező Bath városában. A Brecon-Beacons Nemzeti Park érintésével érkeztünk meg Blaenavon térségébe. Leereszkedtünk egy szénbányába, majd a Museum of Welsh Life volt az úticélunk. 6. nap reggel indultunk Londonba. A Westminster-negyed, Big Ben, Buckingham Palota, St.James Park, Piccadilly Circus, Soho, China Town, Trafalgar tér, Covent Garden következett. Élményekben gazdagon tértünk haza.

Öveges asztalitenisz kupa

Október 30-án, szombaton 2. alkalommal rendeztük meg az Öveges asztalitenisz kupát, ahol a környező iskolák 3-4. osztályos tanulói mérhették össze asztalitenisz tudásukat. A résztvevők Écs, Győrasszonyfa, Mezőörs, Pér, Táp versenyzői voltak.

Eredmények

Fiúk:

I.  Halász Csaba     Pér

II. Tóth Viktor         Táp

III. Förhécz Máté    Mezőörs

 

Lányok:

  I.  Piller Szilvia          Pér

 II.  Szaló Domonika   Pér

III.  Szaló Ivett           Pér

'56 október 23 - MEGEMLÉKEZÉS

 

A Csodák Palotája utazó kiállításán jártunk a Dunacenterben

 

Önkormányzati alakuló ülés

 

Kézműves foglalkozás az iskolában

Történelmi játszóház

Koncert-Daylight

A péri Öveges József Ált.Isk-ban már hagyomány, hogy koncerttel emlékeznek meg a zenei világnapról. Az idei tanévben a hazai és külföldi egyetemeken végzett fiatal művészekből álló DAYLIGHT QUARTET adott mottójának megfelelő-vonósnégyes könnyedén-élvezetes koncertet a helyi Petőfi Sándor Művelődési Házban. Műsorukon többek között Vivaldi: Négy évszak,Mancini:Pink Panther,Gardel: Egy asszony illata című átdolgozásai is szerepeltek. A rendezvényen megjelentek az iskola diákjai,tanárai, a település zenebarátai is.
 

A sárkányhajót is kipróbáltuk...

 

Kutatók éjszakája

 

Hírlevél
Név:
E-mail cím:
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:


Nem hiszi majd el, miket lopnak Győr-Révfaluban - fotókNem az évszázad bűntényéről beszélünk, de az elgondolkodtató, mi visz arra egyeseket, hogy kiássanak épphogy gyökeret eresztett növényeket éjszaka. Révfaluban ez a kicsinyes lopás többször előfordult az utóbbi időben.Központban a hallgató: nagyívű projekt segíti az oktatás fejlesztését a győri egyetemenA mesterséges intelligencia és a 3D virtuális oktatási terek is szerepet kapnak a Széchenyi István Egyetemen annak érdekében, hogy csökkenjen a főleg műszaki képzésekre Európa-szerte jellemző hallgatói lemorzsolódás. Több mint száz oktató és munkatárs dolgozik az ezt is segítő 1,2 milliárd forint költségvetésű projekten, amelyről kedden tartottak tájékoztatót.A fiatal tartózkodási helye jelenleg ismeretlen.Íme, az Audi, az Italdesign és az Airbus közös személyszállító drónja - fotókA POP.UP Next az Amszterdami Drónhét elnevezésű kiállításon mutatták be kedden.
forrás: kisalfold.hu - A címoldalon