Főoldal E-mail www.per.hu
Mindszentpuszta, Püspökalap és Pér települések információs oldala.
2020. augusztus 15. szombat, Mária

Galéria

Sajátos nevelési igényű tanulók sportversenye

 Több éves hagyományainkhoz híven az idei tanévben is megrendeztük /2011. 04. 14./ a sajátos nevelési igényű tanulók sportversenyét. A versenyen 20 játékos feladatban mérték össze erejüket a csapatok. A zsákbaugrálás és labdajátékok mellett ügyességi játékok is színesítették a napot. A délelőtt sok izgalmas játékkal, jó hangulatban telt el. A vetélkedőn az 1. helyezést a győrújbaráti II. Rákóczi Ferenc ÁMK csapata,, a 2. helyezést a házigazda Pér csapata, a 3. helyezést a mezőörsi Weöres Sándor iskola csapata érte el. Mindhárom csapatnak gratulálunk!

Tanulmányi verseny

Péri sikerek Győrújbaráton

Április 19-én a Győrújbaráti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola által rendezett kistérségi tanulmányi versenyek keretében mérték össze tudásukat a tanulók.
Az ünnepélyes megnyitó után több helyszínen zajlottak a nyelvi, természettudományos és művészeti egyéni, illetve csapatversenyek. A Győr környéki iskolák tanulói mellett felvidéki gyerekek is érkeztek a programra.
A Péri Öveges József Általános Iskola versenyzői szép eredményeket tudhattak magukénak a következő versenyszámokban:

• Ki mit tud angolul? Csapatverseny I. hely
Felkészítő: Horváth Ervinné
• Ki mit tud németül? Csapatverseny III. hely
Felkészítő: Horváthné Molnár Ildikó
• Népdalverseny Csete Botond   I. hely
                           Varga Szabina II. hely
Felkészítő: Németh Ildikó
• Hangosolvasás Piller Szilvia III. hely
Felkészítő: Botló Ernőné

A csoportképen a péri népdalénekesek:
Kollár Rebeka
Varga Szabina
Csete Botond 

Kálvária-harang felszentelése

Faültetés

2011. március 27-én társadalmi munka keretében 600 db fát ültettünk el Pér belterületén.

 

Köszönjük a résztvevőknek a munkájukat!!!
 

Március 15 Megemlékezés

Az Öveges József Általános Iskola műsorával emlékeztünk március 11-én Péren az 1848-49 évi magyar szabadságharcra.

Március 15-én Mindszentpusztán KOPJAFA állítással egybekötött megemlékezést tartott a Vezseny Egylet a  mindszentpusztai lakóknak.

 

A fotókat Simon Szabolcs készítette: http://www.smnfoto.com/

Felsős farsang

Kézműves foglalkozás a Gyermekek Házában

Ramszesz kiállítás

Hogyan éltek a fáraók 3000 évvel ezelőtt?
Hogyan építették a hatalmas piramisokat?
Miért balzsamozták be az elhunyt előkelőség testét?
Ezekre és sok más kérdésre évszázadok óta keresi a pontos választ a modern egyiptológia.
A kiállításon egy felfedező csapat tagjaként eljuthattunk a piramisok tövébe és betekinthettünk az ott folyó ásatásokba.
A legenda szerint II. Ramszesz 3000 évvel ezelőtt utasítást adott egy város felépítésére. A munkálatok befejezését egy hatalmas homokvihar akadályozta meg.
A kiállítást végignézve fontos információkat tudtunk meg az ókori Egyiptom istenvilágáról, építészetéről és az emberek mindennapi életéről.
 

Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő

2011. 02. 19-20-án rendezték meg Budaőrsön az országos döntőt, amelyen Katona Krisztián képviselte településünket a megyei csapatban.

Sítábor 2011 -Annaberg

 

Hírlevél
Név:
E-mail cím:
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:


Nem hiszi majd el, miket lopnak Győr-Révfaluban - fotókNem az évszázad bűntényéről beszélünk, de az elgondolkodtató, mi visz arra egyeseket, hogy kiássanak épphogy gyökeret eresztett növényeket éjszaka. Révfaluban ez a kicsinyes lopás többször előfordult az utóbbi időben.Központban a hallgató: nagyívű projekt segíti az oktatás fejlesztését a győri egyetemenA mesterséges intelligencia és a 3D virtuális oktatási terek is szerepet kapnak a Széchenyi István Egyetemen annak érdekében, hogy csökkenjen a főleg műszaki képzésekre Európa-szerte jellemző hallgatói lemorzsolódás. Több mint száz oktató és munkatárs dolgozik az ezt is segítő 1,2 milliárd forint költségvetésű projekten, amelyről kedden tartottak tájékoztatót.A fiatal tartózkodási helye jelenleg ismeretlen.Íme, az Audi, az Italdesign és az Airbus közös személyszállító drónja - fotókA POP.UP Next az Amszterdami Drónhét elnevezésű kiállításon mutatták be kedden.
forrás: kisalfold.hu - A címoldalon