Főoldal E-mail www.per.hu
Mindszentpuszta, Püspökalap és Pér települések információs oldala.
2021. március 1. hétfő, Albin

Galéria

Vidám vetélkedő a felsősöknek

Karácsony

 

3. zenei foglalkozás a napköziben

2. iskolaváró foglalkozás

Ismét versenyben a péri Öveges trió

Ebben a tanévben is beneveztek egy csapattal a péri diákok az Országos Ének-zenei Komplex Műveltségi Versenyre. Már két fordulón vannak túl, melyek írásbeli zeneelméleti és zenetörténeti feladatokat tartalmazó feladatlapokból álltak.
Szeretnék megismételni a tavalyi szép eredményt, ahol a székesfehérvári regionális döntőn 4. helyezést értek el.
A képen balról jobbra Piller Szilvia, Csonka Rebeka, Németh Ildikó /felkészítő tanár/ és Németh Cintia.

 

2. zenei foglalkozás a napköziben

1. iskolaváró foglalkozás

Karácsonyi forgatag

Az iskolában járt a Mikulás!

 

"Fújdogál a szél" népdaléneklési verseny

Péri népdalénekesek sikerei

December 1-jén immár sokadik alkalommal ismét megrendezésre került a Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskolában a „Fújdogál a szél…” népdaléneklési verseny.
Az iskola sportcsarnoka zsúfolásig megtelt az ünnepélyes megnyitóra, ahol néptánc és citerazenekar köszöntötte a versenyzőket és a vendégeket. A korábbi éveknél is több iskola képviseltette magát a programon. Így a győriek közül többek között a Prohászkából, a Tulipánosból a Kodályból, a vidékiek közül Győrújbarátról, Kajárpécről, Nyúlról, Pérről ,Szlovákiából Dunaszerdahelyről érkeztek énekesek.
A versenyek 5 kategóriában zajlottak, ahol a kötelező népdal bemutatása után egyéni dalcsokrokat mutattak be a versenyzők. Míg a zsűri tanácskozott különböző programok várták a vendégeket: kiállítás, adventi vásár, büfé. A versenyzőket a szakértők három kategóriában minősítették: arany, ezüst és bronz fokozattal.
A péri éneseknek mindhárom minősítésben volt részük: Nagy Szonja /2. osztályos/ arany, Csete Botond /3. osztályos/ ezüst és Orbán Virág /3. osztályos/ versenyző bronzminősítést kapott. Felkészítő tanár: Németh Ildikó
A kellemes környezetben, a népzene légkörében eltelt délelőtt szép emlékekkel gazdagította a résztvevőket.

 

Hírlevél
Név:
E-mail cím:
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:


Nem hiszi majd el, miket lopnak Győr-Révfaluban - fotókNem az évszázad bűntényéről beszélünk, de az elgondolkodtató, mi visz arra egyeseket, hogy kiássanak épphogy gyökeret eresztett növényeket éjszaka. Révfaluban ez a kicsinyes lopás többször előfordult az utóbbi időben.Központban a hallgató: nagyívű projekt segíti az oktatás fejlesztését a győri egyetemenA mesterséges intelligencia és a 3D virtuális oktatási terek is szerepet kapnak a Széchenyi István Egyetemen annak érdekében, hogy csökkenjen a főleg műszaki képzésekre Európa-szerte jellemző hallgatói lemorzsolódás. Több mint száz oktató és munkatárs dolgozik az ezt is segítő 1,2 milliárd forint költségvetésű projekten, amelyről kedden tartottak tájékoztatót.A fiatal tartózkodási helye jelenleg ismeretlen.Íme, az Audi, az Italdesign és az Airbus közös személyszállító drónja - fotókA POP.UP Next az Amszterdami Drónhét elnevezésű kiállításon mutatták be kedden.
forrás: kisalfold.hu - A címoldalon