Főoldal E-mail www.per.hu
Mindszentpuszta, Püspökalap és Pér települések információs oldala.
2017. április 24. hétfő, György

Galéria

2. zenei foglalkozás a napköziben

1. iskolaváró foglalkozás

Karácsonyi forgatag

Az iskolában járt a Mikulás!

 

"Fújdogál a szél" népdaléneklési verseny

Péri népdalénekesek sikerei

December 1-jén immár sokadik alkalommal ismét megrendezésre került a Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskolában a „Fújdogál a szél…” népdaléneklési verseny.
Az iskola sportcsarnoka zsúfolásig megtelt az ünnepélyes megnyitóra, ahol néptánc és citerazenekar köszöntötte a versenyzőket és a vendégeket. A korábbi éveknél is több iskola képviseltette magát a programon. Így a győriek közül többek között a Prohászkából, a Tulipánosból a Kodályból, a vidékiek közül Győrújbarátról, Kajárpécről, Nyúlról, Pérről ,Szlovákiából Dunaszerdahelyről érkeztek énekesek.
A versenyek 5 kategóriában zajlottak, ahol a kötelező népdal bemutatása után egyéni dalcsokrokat mutattak be a versenyzők. Míg a zsűri tanácskozott különböző programok várták a vendégeket: kiállítás, adventi vásár, büfé. A versenyzőket a szakértők három kategóriában minősítették: arany, ezüst és bronz fokozattal.
A péri éneseknek mindhárom minősítésben volt részük: Nagy Szonja /2. osztályos/ arany, Csete Botond /3. osztályos/ ezüst és Orbán Virág /3. osztályos/ versenyző bronzminősítést kapott. Felkészítő tanár: Németh Ildikó
A kellemes környezetben, a népzene légkörében eltelt délelőtt szép emlékekkel gazdagította a résztvevőket.

 

Egészségnevelő hónap a napköziben

Megemlékezés Öveges József születésnapjáról

 Iskolánk a napokban emlékezett meg névadójáról, a fizika varázslójáról, Öveges Józsefről. A megemlékezést felejthetetlenné tette a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ munkatársainak- Mészáros Péter, Trescsik Hanna- fergeteges kísérletsorozata, melyet a partnerintézményi program keretében mutattak be. A gyerekek többek között láthattak tűztornádót, a légnyomással, folyékony nitrogénnel kapcsolatos kísérleteket is.

Halloween parti

Iskolánk angol szakkörösei bemutatták társaiknak az ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep, a halloween szokásait. Az angolszász országokban ezen a napon szellemeket idéznek, partikat tartanak, jelmezbe bújnak, különböző játékokat játszanak, jellegzetes ételeket fogyasztanak. Ez a délután iskolánkban a vidámságról szólt, ugyanakkor játékos módon ismerhették meg a gyerekek más országok hagyományait.

Megemlékezés 1956 Hőseiről

Kutatók éjszakája

Hírlevél
Név:
E-mail cím:
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:


Népítélet - Ön mennyit vár a háziorvosi rendelőben? Szavazzon!A várakozási idő akár az egy órát is meghaladhatja a hazai házi- és gyermekorvosi rendelőkben - szerepel egy friss elemzésben. Ecsetelni sem kell, hogy beteg ember esetében, milyen rossz érzés véget nem érőnek tűnő hosszú perceket, órákat ülni a váróteremben.Ha nem parkolóban áll Győrben az Audi a plázánál az érvényes? - fotó a gyöngyszemrőlBaleset a 86-os főúton Jánossomorjánál: két autó ütközött, egy ember megsérült - fotókInformációink szerint a sofőr elaludhatott.Hétfőn is fotók készülnek a gyorshajtókról - Itt mér a rendőrség a megyében
forrás: kisalfold.hu - A címoldalon