Főoldal E-mail www.per.hu
Mindszentpuszta, Püspökalap és Pér települések információs oldala.
2019. december 10. kedd, Judit

Galéria

Pályaorientációs nap az iskolában

 Pályaorientációs nap az iskolában

 

2019. március 25-én délelőtt a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban Csordás Adrienn ápolási igazgató asszony és munkatársai fogadták felső tagozatos diákjainkat és kísérőiket. A gyerekek információt kaptak arról, hogy hogyan működik, mekkora betegforgalmat bonyolít le a megyei kórház, miféle munkakörök léteznek az intézményben.

A tanulók megismerkedtek az elsősegélynyújtás, a sebkezelés, a vénaszúrás, az újraélesztés lépéseivel. Demonstrációs eszközökön, bábukon próbálhatták ki rátermettségüket. Bepillantást nyertek a csecsemő- és  gyermekápolás, a felnőttápolás  folyamataiba. Dietetikussal, higiénikussal beszélgethettek az egészséges életmódról, a higiéniáról. A nap zárásaként a Rehabilitációs Osztály mindennapjaiba is betekintést nyertek.

Ezzel párhuzamosan a Győri Járási Egészségfejlesztési Iroda munkatársai  Pozsgai Márta vezetésével alsó tagozatos diákjainknak tartott egészségnapot.  A rendezvény célja az egészséggel kapcsolatos ismeretek felszínre hozása, kiegészítése, az egészségtudatosság, valamint az egészséges életmód elősegítése volt. A program egy időben több helyszínen, több évfolyam számára zajlott.Az első és második osztályosok  osztályonként dietetikus vezetésével ismerkedhettek az egészséges táplálkozással, az okos tányérral, és játékos ételkóstoló során új ízeket fedezhettek fel. Diplomás ápoló segítségével egy másik helyszínen az elsősegélynyújtás alapjaival foglalkoztak, mint például az egyszerűbb sérülések kezelésének módszerei. Az újraélesztés és a stabil oldalfekvés technikáját játékos keretek között, egy plüss tigris segítségével demonstrálta az előadó.  

A harmadik és negyedik osztályosok osztályonként "EGÉSZ-séged” életmód foglalkozáson vehettek részt mentálhigiénikus vezetésével. Ennek keretein belül szó volt az egészséges életmódról, az egészséges táplálkozás főbb elemeiről, illetve a fizikai aktivitás feszültségoldó, élénkítő hatásáról. A lelki egészség fontossága is előtérbe került. Ezzel kapcsolatban elmondhatták a résztvevők, mikor érzik jól és mikor rosszul magukat, interaktív módon feldolgozták mit lehet tenni annak érdekében, hogy megőrizzék egészségüket. 

A program során a testmozgásra is nagy hangsúlyt fektettek a szervezők.

 

Hasznos, érdekes bemutatókon vehettek részt diákjaink, élményekkel, hasznosítható tudással térhettek haza.

 

 Szelecz László

    igazgató

 

Érzékenyítő foglalkozások az iskolában

  Érzékenyítő foglalkozások az iskolában

 

2019. 04. 05-én a  Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület érzékenyítő órákat tartott a 7-8. osztályos tanulóinknak.

A foglalkozások célja az iskolai közösségépítés előmozdítása, a fiatalok különböző társadalmi problémák iránti fogékonyságának növelése, felelős társadalmi szerepvállalásuk elősegítése volt. A program során a fiatalok megismerhették a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület tevékenységét, bepillantást nyerhettek a Nyugat-dunántúli régió intézményeinek munkájába és képet kaphattak a helyi önkéntes lehetőségekről. Játékos formában tapasztalhatták meg a csapatmunka, az együttműködés előnyeit, valamint átélhették a társadalmi előítéletek okozta negatív érzéseket.

 

Krammer Melinda

igazgatóhelyettes

Közlekedésbiztonsági nap az iskolában

 Közlekedésbiztonsági nap Péren az Öveges József Általános Iskolában.

 

Iskolánk fontosnak tartja a gyerekek közlekedési ismereteinek bővítését, a balesetmentes közlekedésük elősegítését. Ezért 2019. április 03-án és 2019. április 10-én, Péren az Öveges József Általános Iskolában a Győri Rendőrkapitányság Pannonhalmi Rendőrőrs együttműködésével közösen közlekedésbiztonsági napot tartottunk, melyet tanulóink is nagy érdeklődéssel fogadtak. A program keretében gyakorlati oktatásra került sor, melyet megelőzött az elméleti oktatás 2019. január 16-án és 2019. január 23-án. A gyerekek a település egyik legveszélyesebb kereszteződésében (Rózsa utca, Petőfi Sándor utca) gyakorolhatták gyalogosként az úttesten való átkelés szabályait és kerékpárosként a kanyarodási szabályokat (pl:balra nagyívben és a jobbra kisívben kanyarodást). Célunk a közlekedési szabályok megismertetése mellett a gyakorlatiasság hangsúlyozása volt, hogy az elméleti tudásukat a gyakorlatban is tudják alkalmazni, valamint a közlekedésük során előforduló veszélyhelyzeteket időben felismerjék.

A rendezvény sikeres lebonyolításában a Győri Rendőrkapitányság Pannonhalmi Rendőrőrs körzeti megbízottja Szabó Balázs rendőr főtörzsőrmester - aki egyben az iskola rendőre is -, Szabó Arnold rendőr főtörzsőrmester, valamint Gerendai Sándorné nyugállományú rendőr őrnagy, polgárőr vettek részt.
                                                                      

 

                                                     Szelecz László                                                                                           igazgató

Víz Világnapja

Barsi Ernő népdaléneklési verseny

 Holbok Vivien a Péri Öveges József Általános Iskola 4. osztályos tanulója dalcsokrával arany minősítést ért el. a Révay Gimnáziumban megrendezett Barsi Ernő népdaléneklési versenyen. Felkészítő tanár: Németh Ildikó

Farsang

Iskolaváró foglalkozás

Öveges -bál 2019. 02. 16.

 Köszönjük támogatóink és a Szülői Munkaközösség tagjainak munkáját, segítségét!

 

Támogatóink:

 

Vaskakas Bábszínház

Ugripark- Győr

Sly Fit- Pannonhalma

E-kart Ring- Győrújbarát

Rába Quelle -Győr

Famulus Hotel -Győr

Imi -Gumi Kft. -Pér

Szabó ABC -Pér

Hummel János -Pér

Winkler Józsefné -Pér

Rábakész Kft. Jankó István-Győr

Győri Nemzetii Színház -Győr

Dimenzió TSK, Futó Károly -Győr

Somogyi Kft. -Győr

Jakab Lajos -Győr

 

Köszönet a fotókért Vasics Jánosnak!

 

 

Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő Karcag 2019. 02. 15-16.

 

 Eredményeink:

 

III-IV. korcsoport lány:

Öveges -Izsó Miklós Ált. Isk. 1-2

Öveges -Újpesti Szűcs Sándor Ált. Isk. 3-0

Öveges -Reményik Sándor Ált Isk. 1-2

 

Helyezésünk: 9-12. hely

 

 III-IV. korcsoport fiú: 

Öveges -Szlovák Ált. Isk 0-3

Öveges -Balatonendrédi Ált. Isk. 1-2

 

 Helyezésünk: 13-18. hely

 

 

 

 

Iskolaváró foglalkozások

 A leendő első osztályosoknak iskolaváró foglalkozásokat szervezünk, melyre szeretettel hívjuk és várjuk az érdeklődő óvodásokat!

 

A következő foglalkozás időpontja 02. 19-én lesz, majd 03. 05-én.

Az utolsó április végén várható a beiratkozás után.

Mindegyik foglalkozás kezdési ideje 13.00.

Hírlevél
Név:
E-mail cím:
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:


Nem hiszi majd el, miket lopnak Győr-Révfaluban - fotókNem az évszázad bűntényéről beszélünk, de az elgondolkodtató, mi visz arra egyeseket, hogy kiássanak épphogy gyökeret eresztett növényeket éjszaka. Révfaluban ez a kicsinyes lopás többször előfordult az utóbbi időben.Központban a hallgató: nagyívű projekt segíti az oktatás fejlesztését a győri egyetemenA mesterséges intelligencia és a 3D virtuális oktatási terek is szerepet kapnak a Széchenyi István Egyetemen annak érdekében, hogy csökkenjen a főleg műszaki képzésekre Európa-szerte jellemző hallgatói lemorzsolódás. Több mint száz oktató és munkatárs dolgozik az ezt is segítő 1,2 milliárd forint költségvetésű projekten, amelyről kedden tartottak tájékoztatót.A fiatal tartózkodási helye jelenleg ismeretlen.Íme, az Audi, az Italdesign és az Airbus közös személyszállító drónja - fotókA POP.UP Next az Amszterdami Drónhét elnevezésű kiállításon mutatták be kedden.
forrás: kisalfold.hu - A címoldalon