Főoldal E-mail www.per.hu
Mindszentpuszta, Püspökalap és Pér települések információs oldala.
2019. október 18. péntek, Lukács

Galéria

Közlekedésbiztonsági nap az iskolában

 Közlekedésbiztonsági nap Péren az Öveges József Általános Iskolában.

 

Iskolánk fontosnak tartja a gyerekek közlekedési ismereteinek bővítését, a balesetmentes közlekedésük elősegítését. Ezért 2019. április 03-án és 2019. április 10-én, Péren az Öveges József Általános Iskolában a Győri Rendőrkapitányság Pannonhalmi Rendőrőrs együttműködésével közösen közlekedésbiztonsági napot tartottunk, melyet tanulóink is nagy érdeklődéssel fogadtak. A program keretében gyakorlati oktatásra került sor, melyet megelőzött az elméleti oktatás 2019. január 16-án és 2019. január 23-án. A gyerekek a település egyik legveszélyesebb kereszteződésében (Rózsa utca, Petőfi Sándor utca) gyakorolhatták gyalogosként az úttesten való átkelés szabályait és kerékpárosként a kanyarodási szabályokat (pl:balra nagyívben és a jobbra kisívben kanyarodást). Célunk a közlekedési szabályok megismertetése mellett a gyakorlatiasság hangsúlyozása volt, hogy az elméleti tudásukat a gyakorlatban is tudják alkalmazni, valamint a közlekedésük során előforduló veszélyhelyzeteket időben felismerjék.

A rendezvény sikeres lebonyolításában a Győri Rendőrkapitányság Pannonhalmi Rendőrőrs körzeti megbízottja Szabó Balázs rendőr főtörzsőrmester - aki egyben az iskola rendőre is -, Szabó Arnold rendőr főtörzsőrmester, valamint Gerendai Sándorné nyugállományú rendőr őrnagy, polgárőr vettek részt.
                                                                      

 

                                                     Szelecz László                                                                                           igazgató

Víz Világnapja

Barsi Ernő népdaléneklési verseny

 Holbok Vivien a Péri Öveges József Általános Iskola 4. osztályos tanulója dalcsokrával arany minősítést ért el. a Révay Gimnáziumban megrendezett Barsi Ernő népdaléneklési versenyen. Felkészítő tanár: Németh Ildikó

Farsang

Iskolaváró foglalkozás

Öveges -bál 2019. 02. 16.

 Köszönjük támogatóink és a Szülői Munkaközösség tagjainak munkáját, segítségét!

 

Támogatóink:

 

Vaskakas Bábszínház

Ugripark- Győr

Sly Fit- Pannonhalma

E-kart Ring- Győrújbarát

Rába Quelle -Győr

Famulus Hotel -Győr

Imi -Gumi Kft. -Pér

Szabó ABC -Pér

Hummel János -Pér

Winkler Józsefné -Pér

Rábakész Kft. Jankó István-Győr

Győri Nemzetii Színház -Győr

Dimenzió TSK, Futó Károly -Győr

Somogyi Kft. -Győr

Jakab Lajos -Győr

 

Köszönet a fotókért Vasics Jánosnak!

 

 

Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő Karcag 2019. 02. 15-16.

 

 Eredményeink:

 

III-IV. korcsoport lány:

Öveges -Izsó Miklós Ált. Isk. 1-2

Öveges -Újpesti Szűcs Sándor Ált. Isk. 3-0

Öveges -Reményik Sándor Ált Isk. 1-2

 

Helyezésünk: 9-12. hely

 

 III-IV. korcsoport fiú: 

Öveges -Szlovák Ált. Isk 0-3

Öveges -Balatonendrédi Ált. Isk. 1-2

 

 Helyezésünk: 13-18. hely

 

 

 

 

Iskolaváró foglalkozások

 A leendő első osztályosoknak iskolaváró foglalkozásokat szervezünk, melyre szeretettel hívjuk és várjuk az érdeklődő óvodásokat!

 

A következő foglalkozás időpontja 02. 19-én lesz, majd 03. 05-én.

Az utolsó április végén várható a beiratkozás után.

Mindegyik foglalkozás kezdési ideje 13.00.

Asztalitenisz Diákolimpia Megyei Döntő II. korcsoport

 2018. december 18-án Nagycenken rendezték meg az Asztalitenisz Diákolimpia II. korcsoportos Megyei Döntőjét, ahol iskolánk 8 fős csapattal képviseltette magát. Lány és fiú csapatunk egyaránt  2. helyezést ért el. Egyéniben Joósz Kira 3., Kolonics Zselyke 4., Juhász Izabella 5., Nagy Júlia 6., Bors Adrián 5., Molnár Zalán, Kustos Gellért, Egyed Noel 6-11. helyezett lett. Remek hozzáállás, kitűnő felkészítés! Gratulálunk! Büszkék vagyunk rátok!

 

Asztalitenisz Diákolimpia Megyei Döntő IV. korcsoport

 2018. december 19-én Nagycenken rendezték meg az Asztalitenisz Diákolimpia IV. korcsoportos Megyei Döntőjét, ahol iskolánk népes csapattal képviseltette magát.  Lány és fiú csapatunk egyaránt  1. helyezést ért el, ezzel jogot szereztek arra, hogy ismételten képviseljék iskolánkat, megyénket az országos döntőn, Karcagon. Egyéniben Molnár Flóra 2., Nagy Annabella és Tóth Barnabás 3., Csete Ádám és Kormos Márk 5-8., Nyéki Máté, Darázsdi Kata, Molnár Liza 9-16. helyezett lett. Remek hozzáállás, kitűnő felkészítés! Gratulálunk! Büszkék vagyunk rátok!


Hírlevél
Név:
E-mail cím:
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:


Nem hiszi majd el, miket lopnak Győr-Révfaluban - fotókNem az évszázad bűntényéről beszélünk, de az elgondolkodtató, mi visz arra egyeseket, hogy kiássanak épphogy gyökeret eresztett növényeket éjszaka. Révfaluban ez a kicsinyes lopás többször előfordult az utóbbi időben.Központban a hallgató: nagyívű projekt segíti az oktatás fejlesztését a győri egyetemenA mesterséges intelligencia és a 3D virtuális oktatási terek is szerepet kapnak a Széchenyi István Egyetemen annak érdekében, hogy csökkenjen a főleg műszaki képzésekre Európa-szerte jellemző hallgatói lemorzsolódás. Több mint száz oktató és munkatárs dolgozik az ezt is segítő 1,2 milliárd forint költségvetésű projekten, amelyről kedden tartottak tájékoztatót.A fiatal tartózkodási helye jelenleg ismeretlen.Íme, az Audi, az Italdesign és az Airbus közös személyszállító drónja - fotókA POP.UP Next az Amszterdami Drónhét elnevezésű kiállításon mutatták be kedden.
forrás: kisalfold.hu - A címoldalon